Koningskinderen

Tijdens de kerkdiensten zijn alle kinderen welkom. Voor basisschoolkinderen is er twee keer per maand iets te doen van 10.00 uur tot ongeveer 11.00 uur tijdens een eigen koningskinderendienst.

De koningskinderendienst is elke 2e en laatste zondag van de maand.

De overige zondagen zijn kinderen ook welkom. Ze kunnen bij hun (groot-)ouders of opvoeders in de kerkzaal zitten. Er zijn tasjes met boekjes en tekenspullen aanwezig om tijdens de kerkdienst te gebruiken.

Op de zondagen dat er koningskinderendienst is beginnen de kinderen in de kerkzaal bij hun (groot-) ouders of opvoeders tot de kerkdienst is gestart en het kinderlied is gezongen. De leiding steekt voor in de kerk een lantaarn aan – aan het licht van de Paaskaars – en gaat samen met de kinderen naar hun eigen ruimte.

In de kinderruimte hebben wij samen een gesprek over een verhaal uit de Bijbel. Wij gebruiken hiervoor de methode Bijbelbasics van het Nederlands Bijbelgenootschap. Wij houden hierbij rekening met de leeftijden van de kinderen en hebben een aparte uitwerking van het verhaal voor kinderen van 4-8 en 9-12 jaar oud. Na dit gesprek verwerken we het verhaal door een spel te doen met de kinderen of te knutselen. Soms gaan we naar de kerktuin.

Soms doen we iets bijzonders, zoals de beeldende vertelmethode Godly Play (https://www.godlyplay.nl/hoe-werkt-godly-play/) of activiteiten rondom de kerkelijke feesten Kerst, Pasen en Pinksteren.

Contact: Anita Neuteboom

;
Zomerkamp

Ga mee het ghzv, een toffe week voor kids van 8 t/m 12 jaar.

Kijk op ghzv.nl

Contact

Heeft u vragen over de Koningskinderen, neem dan contact op met onze voorzitter Anita Neuteboom, koningskinderen
@deopenhofvoorburg.nl

Meer weten