Koningskinderen

De Koningskinderen is voor basisschoolleerlingen op de 2e en laatste (4e of 5e) zondag van de maand. Iedereen is welkom.

Soms is er iets bijzonders, zoals het maandelijks verteltheater Godly Play. Ook hebben een muurschildering gemaakt in onze eigen ruimte.

Deze activiteiten noemen wij voor het gemak de Koningskinderen.

Kinderen komen de kerk binnen en blijven bij hun (groot-) ouders of opvoeders tot de kerkdienst is gestart en het kinderlied is gezongen. De leiding steekt voor in de kerk een lantaarn aan – aan het licht van de Paaskaars – en neemt de kinderen mee naar hun eigen ruimte.

Daar hebben wij samen een gesprek over een verhaal uit de Bijbel. Wij gebruiken hiervoor de methode Bijbelbasics van het Nederlands Bijbelgenootschap. Na dit gesprek verwerken we het verhaal door een spel te doen met de kinderen of te knutselen. Soms gaan we naar de kerktuin.

Wij houden rekening met de leeftijden van de kinderen en hebben een aparte uitwerking van het verhaal voor kinderen van 4-8 en 9-12 jaar oud.

Contact: Anita Neuteboom

;
Zomerkamp

Ga mee het ghzv, een toffe week voor kids van 8 t/m 12 jaar.

Kijk op ghzv.nl

Contact

Heeft u vragen over de Koningskinderen, neem dan contact op met onze voorzitster Anita Neuteboom, koningskinderen@deopenhofvoorburg.nl,
tel.  06 25385183

Meer weten