Op de avond van de dodenherdenking zaterdag 4 mei organiseert de Raad van Kerken Leidschendam-Voorburg de jaarlijkse herdenking in de Martinuskerk aan het Oosteinde.

Om 18.30 uur is er muziek, om 18.45 uur start de herdenking. Om 19.30 uur vertrekt de stille tocht vanaf het kerkplein naar het Sijtwendepark. Daar volgen om acht uur de twee minuten stilte, een toespraak van de burgemeester en de kranslegging.

Het thema van deze herdenking is ‘Het onzichtbare zichtbaar maken’. Bij de grote zichtbare diversiteit aan mensen hebben wij geen idee wat er schuilgaat achter hun gezicht, hun houding en hun uitstraling. Hun geschiedenis, hun leed en pijn, maar ook de manier waarop zij leerden omgaan met alles wat zij meemaakten. Dat geldt voor ieder mens. Hoezeer geldt dat dan niet voor al die mensen die slachtoffer zijn geworden van oorlog, geweld, vervolging. We nodigen u uit om samen met ons stil te staan bij alles wat de ander beleefde en moest doorstaan. Want dat is ook de manier om daarna de bevrijding te vieren. De bevrijding van het juk van een onderdrukker, de bevrijding van een bezwaard gemoed dat gezien en erkend wordt.

De herdenking is voorbereid door een werkgroep van de Raad van Kerken Leidschendam-Voorburg, de Liberaal Joodse Gemeente Den Haag, het veteranencomité Leidschendam-Voorburg en het Sint Maartenscollege Voorburg.

De herdenking in de Martinuskerk zal via een via een  livestream te volgen zijn via de website https://kerkdienstgemist.nl/stations/2187-Sint-Martinuskerk

Voor informatie: Menno Meihuizen, voorzitter Raad van Kerken Leidschendam-Voorburg;
06 44988598, secretaris@raadvankerkenlv.nl