Op de avond van de dodenherdenking donderdag 4 mei organiseert de Raad van Kerken de jaarlijkse herdenking in de Martinuskerk aan het Oosteinde.

Om 18.30 uur is er muziek. Om 18.45 uur start de herdenking. Om 19.30 uur vertrekt de stille tocht vanaf het kerkplein naar het Sijtwendepark. Daar volgen om acht uur de twee minuten stilte, een toespraak van de burgemeester en de kranslegging.

Het thema van deze herdenking is ‘Leven met oorlog’: nieuwsgierig zijn naar elkaar’. Dat is essentieel voor een samenleving die in vrijheid en respect voor elkaar wil leven.

Een leraar van het St. Maartenscollege vertelt over het samen voorbereiden op een kennismakingsbezoek aan Auschwitz;  een veteraan over zijn ervaringen en contacten met de plaatselijke bevolking tijdens  militaire missies naar Afghanistan; een kleinzoon van Joodse grootouders dat hij op zoek is naar hun nog niet vertelde verhalen omdat die deel uitmaken van zijn Joodse identiteit.

De herdenking is namens alle kerken in Leidschendam, de Liberaal Joodse Gemeente Den Haag, het veteranencomité Leidschendam-Voorburg en het Sint Maartenscollege Voorburg.

De herdenking in de Martinuskerk is via een  livestream te volgen: https://kerkdienstgemist.nl/stations/2187-Sint-Martinuskerk

Voor informatie: Hans Kruijssen, secretaris Raad van Kerken Leidschendam-Voorburg; 06 52430867 secretaris@raadvankerkenlv.nl