Bij Bosshardt

Diaconaal Centrum Bij Bosshardt

Het Diaconaal Centrum Bij Bosshardt in de Koningkerk is een gezamenlijk initiatief van de diaconie van de Protestantse Gemeente Voorburg en het Leger des Heils.

De huiskamer sluit zich aan bij het beleid van de buurthuiskamers van het Leger des Heils. Voor de buurthuiskamer wordt een aangename temperatuur gehandhaafd. We zorgen voor een Warme Kamer voor iedereen in de buurt. Tegelijkertijd functioneert de huiskamer als clubhuis voor de diaconie.

Iedereen uit de buurt – en ook onze kerkleden – zijn van harte welkom. Kom gerust langs voor koffie, thee, een praatje en een kijkje in het kledingassortiment.
Op vrijdagmiddag wordt er gekookt en maaltijden gedistribueerd voor het project ‘koken voor de buurt’.

Het is ook leuk om als gastheer/gastvrouw mee te doen, ook al is het maar 1 of 2 keer per maand voor een paar uurtjes. Onze coördinator – Jan Baronner – vertelt er graag meer over. Zijn contactgegevens zijn als volgt:

e-mail: baronner@legerdesheils.nl , 06-29.67.98.61. (liefst via een ‘app-je’)

Openingstijden

Woensdag van 10.00 tot 17.00 uur

10.00-12.00 uur Koffie, thee, kledingwinkel, tuinwerk

2e woensdag van de maand ‘Doe mee met Godly Play’

13.00-15.00 uur Koffie, thee, soep

16.00-17.15 uur Groentepakketten St. Lekker Nassûh,

Kom gerust thee drinken

 

Donderdag van 10.00 tot 15.00 uur

10.00-12.00 uur Koffie, thee, kledingwinkel

13.00-15.00 uur Koffie, thee, soep, crea-middag

Vrijdag  van 14.00 tot 15.30 uur

14.00-15.30 uur Ophalen maaltijden koken voor de buurt

Thee, koffie of soep.

Tweedehands kleding

In deze buurtkamer kunt u dames- en herenkleding kopen voor een sociale prijs. Ook kan goede kleding worden gedoneerd.

Kom eens langs

De koffie staat klaar en er is een luisterend oor

}
Openingstijden

Woensdag en donderdag van 10.00-12.00 uur en
van 13.00-15.00 uur
Vrijdag van 14.00-15.30 uur

Inlevering van tweedehands kleding

Kleding voor onze ‘reshare-winkel’ kan worden ingeleverd tijdens de openingsuren van huiskamer Bij Bosshardt. Je drinkt er dan gezellig een kop koffie bij.

Zijn we er niet, dan kan ook gebruik worden gemaakt van de kledingcontainer van het Leger des Heils. De container is geplaatst op de hoek van de Bruinings Ingenhoeslaan en Frederik van Eedenstraat.

Kleding die u graag een tweede leven gunt kunt u hierin alle dagen van de week deponeren. De afdeling ‘Reshare’ van het Leger des Heils verzamelt de kleding en verdeelt het geheel over verkooppunten (jaarlijks niet minder dan 26 mln kilo (!). Ook in de huiskamer Bij Bosshardt is een verkooppunt gevestigd. Kom vooral naar fraaie kleding ‘met kleine prijsjes’ kijken, een kop koffie/thee drinken of meedoen met andere activiteiten.

Ds. Arlette Brabander nam de kledingcontainer officieel in gebruik (foto Atte Roskam)

Meehelpen in de tuin

Als het weer het toelaat is op woensdagmorgen een groep mensen in de tuin aan de slag. We verzorgen het onderhoud en hebben de zorg voor planten, gewassen en bloemen. Daarnaast proberen we groentegewassen te laten groeien en gebruiken we de oogst om uit te delen aan mensen die het goed kunnen gebruiken.

Kom gerust woensdagmorgen vanaf 10.00 uur even kijken of vraag in de huiskamer inlichtingen. Wil je opgenomen worden in de app-groep van de tuin: laat het gerust even weten (e-mail: kkhendriks@live.nl).

Groentepakketten van de Stichting Lekker Nassûh

De huiskamer Bij Bosshardt in de Koningkerk fungeert als afhaallocatie voor groentepakketten van de Stichting Lekker Nassûh. De biologische groenten in het pakket worden betrokken bij lokale boeren, die daarvoor een eerlijke prijs ontvangen. De Stichting Lekker Nassûh is organisatie bemand met vrijwilligers die de distributie van de pakketten voor haar rekening neemt.

De groentepakketten kosten € 12,50. Wekelijks wordt op vrijdagavond (uiterlijk zaterdag) een mail rondgestuurd met informatie over de inhoud van het groentepakket voor de woensdag die daarop volgt. Voor zondag 17.00 uur geven de deelnemers aan of ze het pakket willen komen ophalen. Dat kan op woensdagmiddag tussen 16.00 uur en 17.15 uur. Als dat niet lukt kan dat ook op donderdag tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Wie zich aan wil melden voor de wekelijkse mail moet dat even doorgeven (e-mail: kkhendriks@live.nl).

Kinderen maken PalmPaasstokken in de huiskamer Bij Bosshardt

Woensdag 5 april jl. hebben kinderen uit de buurt – samen met hun ouders – PalmPaasstokken gemaakt. Er werd hard gewerkt en geknutseld. Het resultaat was er dan ook naar: prachtige PalmPaasstokken. De kinderen namen het resultaat trots mee naar huis.

Palmpasen 2023

Bezoek van burgemeester W.M. Vroom aan de Koningkerk

Vrijdagmiddag 24 maart bracht de nieuwe burgemeester M.W. Vroom een bezoek aan de Koningkerk, in het kader van zijn eerste verkenningstocht door Leidschendam-Voorburg. Hij kwam speciaal voor het maaltijdproject van Houw The op de vrijdagmiddag en het diaconaal centrum Bij Bosshardt. Met belangstelling luisterde hij naar diverse ervaringen van verschillende mensen; dominee Arlette liet hem de mooie kerkzaal zien.

Op de foto staan diverse ambtenaren en vrijwilligers: burgemeester Vroom staat tussen Houw The , Arlette Schuytvlot en Jan Baronner in.

Burgemeester Vroom op bezoek

Fotogalerij opening op 3 november 2022