Soep en gebed in de veertigdagentijd. Ook in coronatijd zorgt de oecumenische werkgroep van de Verrezen Christus Parochie en de Koningkerk dat dit door kan gaan. Op de woensdagen tijdens de veertigdagentijd wordt er soep gemaakt. Die soep wordt met een gedicht, gebed of meditatie rondgedeeld aan ieder die mee wil doen. Bij iedere soepmaaltijd hoort een gebedsmoment om 17.30 uur, te volgen via internet. Kijk daarvoor op website Kerkomroep bij Koningkerk Voorburg.

Wij zoeken mensen die willen helpen om soep te maken en/of willen helpen bij het ronddelen daarvan en/of soep thuis willen ontvangen. U kunt dus op veel manieren meedoen! Het gaat om de volgende vijf woensdagen: 24 februari, 3 maart, 10 maart, 17 maart en 24 maart a.s. Wilt u één of meer woensdagen meedoen, laat het even weten! Aanmelden bij Jacques Merx (e-mail: j.merx@hotmail.com, tel. 070-386.06.74).

Samen soep eten doen we niet voor niets. We halen geld op voor de Soepbus van de Kesslerstichting in Den Haag. De Soepbus is er voor mensen die op straat leven. Dagelijks kunnen mensen terecht voor soep, brood, fruit en wat drinken maar ook voor informatie of doorverwijzing naar bijvoorbeeld de Noodopvang. De Soepbus stopt elke avond bij het Centraal Station. Het hele jaar door, 7 dagen in de week. Tijdens de avondklok rijdt deze bus niet, maar zodra het weer kan, zal hij er elke dag zijn. De Soepbus is grotendeels afhankelijk van donaties van bedrijven en particulieren. U kunt een donatie overmaken: NL17INGB0000000199 t.n.v. de Kessler Stichting o.v.v. Soepbus