‘Wat je gedaan hebt voor de onaanzienlijksten van mijn broeders en zusters, dat heb je voor mij gedaan,’ zegt Jezus. In iedere kerkdienst gaan we in gesprek met iemand. Het gaat over een werk van barmhartigheid. Over hulp geven: hoe doe je dat? Maar ook over het gevoel van afhankelijkheid als je hulp nodig hebt en ontvangt. De grens tussen geven en ontvangen is vaak flinterdun.

21 februari: ‘Ik was ziek en jij hebt mij bezocht.’ Fatmata Conteh wordt geïnterviewd. Zij is werkzaam in de zorg voor mensen met dementie en is zelf ook wel eens ziek geweest. Wat doet het met je om ziek te zijn? Wat heb je dan nodig? En wat betekent het voor mensen met dementie als er iemand op bezoek komt?
interview Fatmata Conteh

28 februari: ‘Ik had dorst en jij gaf mij te drinken’ Jan van der Kolk wordt geïnterviewd. Hij heeft voor het ministerie van milieu gewerkt en zich beziggehouden met waterkwaliteit in Nederland en elders op de wereld. Hoe bijzonder is het om schoon drinkwater tot je beschikking te hebben?!
interview Jan v.d. Kolk

7 maart: ‘Ik was een vreemdeling en jullie namen mij op.’ Jaap Vijfvinkel wordt geïnterviewd. Hij vertelt hoe hij als vreemdeling werd opgenomen in een vriendengroep toen hij op reis was in Slowakije. En hoe het niet bij die ene ontmoeting bleef. interview Jaap Vijfvinkel

28 maart: ‘Ik was gevangen,’ zegt Jezus, ‘en jullie…?’ Wim Reinking die in de gevangenis heeft gewerkt wordt geïnterviewd. Interview Wim Reinking.(alleen audio)