In de Adventstijd (vanaf 28 november) sturen we als kerk ‘kerstengelen’ op pad. Een kerstengel is iemand die vier keer, rond de adventszondagen, iemand anoniem verrast met steeds een kleine attentie. Wat dat is, mag de engel zelf bedenken. Naar wie gaan de kerstengelen? Naar iemand voor wie het donker is deze dagen. Of iemand die veel betekent voor een ander. Of iemand voor wie je waardering hebt. Of iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken bij een lastige taak. Of… bedenk het maar. Het mag iemand binnen of buiten de kerk zijn, wel graag in Leidschendam-Voorburg.

 

Jij kunt meedoen op twee manieren:

1 Meld jezelf aan als kerstengel Stuur een mailtje ‘ik wil kerstengel worden’ naar kerstengel@deopenhofvoorburg.nl, met daarin jouw naam, adres, woonplaats, mailadres en tel.nr

2 Meld iemand aan om engelen-aandacht te ontvangen Stuur een mailtje ‘ik ken iemand om engelen-aandacht te ontvangen’ naar kerstengel@deopenhofvoorburg.nl, met daarin de naam, adres en woonplaats van degene die je een engel gunt en geef daarbij aan waarom je deze persoon of familie een engel gunt.

Aanmelden kan ook in de kerk op zondag 14 en 21 november. Er staat een brievenbus ‘engelenpost’ met daarbij aanmeldformulieren, zowel om zelf engel te worden als om iemand een engel sturen. Let op: je hoeft niet allebei te doen. Het mag natuurlijk wel! Na 21 november worden de kerstengelen gekoppeld aan mensen die aandacht ontvangen. De kerstengelen krijgen daarbij duidelijke uitleg en tips. Vanaf 28 november gaan de engelen op pad om veel licht te verspreiden deze adventstijd.