‘Bovenveen Samen’ gaat een Paasboom maken in de tuin van de Koningkerk en nodigt iedereen uit om mee te doen. Brei of haak lapjes van 14×14 cm om de boom te versieren! In dit bericht lees je er meer over en zie je ook het filmpje van Leidschendam-Voorburg TV hierover.

Leidschendam-Voorburg TV maakte een filmpje waarin Jan Hendriks en Ilona Silvius uitleggen was de bedoeling is:

De wijksamenwerking ‘Bovenveen Samen’ – bestaande uit Woej, De Koningkerk, Volkstuinvereniging Nicolaas Beetslaan, Fenomeen Bovenveen en Middin – roept eenieder op om lapjes te breien of te haken van ongeveer 14 bij 14 centimeter. Deze lapjes worden samengevoegd tot grote, lange sjaals die aan de (kunst)boom omhoog worden getakeld. Hoe meer kleuren, hoe beter het is. Alle restjes wol kunnen worden gebruikt.

Een soortgelijke boom gebreid in Pijnacker

Lapjes die klaar zijn kunnen in de ‘postbus‘ bij de tuin van de Koningkerk worden gedeponeerd. Voor grotere hoeveelheden staan er ook kratten/tassen.

Iedere woensdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.00 uur en op zaterdag 3 april (zelfde tijd) zijn er mensen in de kerk aanwezig die de lapjes graag in ontvangst nemen. Houdt u wol over of heeft u wol nodig. Ook dat kan op bovenstaande wijze worden gebracht en opgehaald.

De sjaals die we maken worden een prachtige versiering voor de Paasboom. We genieten er enkele weken van. Daarna worden ze gewassen en ter beschikking gesteld aan het Leger des Heils (voor dak- en thuislozen). We doen het dus niet voor niets. Hoe eerder we de lapjes krijgen, hoe makkelijker het uiteraard voor ons is. Voor verdere informatie: e-mail kkhendriks@live.nl.