home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Actie Kerkbalans 2018

ActieKerkbalans2018Dit is de informatie bij de jaarlijkse actie Kerkbalans, de zo belangrijke inkomstenbron voor onze Protestantse Gemeente Voorburg. Voor 2018 kunt u uw  toezegging ook digitaal doen. Lees hier verder over kerkbalansactie 2018.
Kerkbalans 2018: “Geef voor je kerk”.

Een plek om tot jezelf te komen of anderen te ontmoeten, een markant gebouw, een plek om te vieren en te geloven – voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. We willen een plek zijn waar iedereen terecht kan, of je nu lid bent of niet.

De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en de missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de actie Kerkbalans.
Om ervoor te zorgen dat onze kinderen, kleinkinderen en iedereen die in de toekomst op zoek gaat naar verbinding terecht kan in de kerk.

Kerkbalans is er om ervoor te zorgen dat dit ook financieel mogelijk blijft. Daarvoor hebben we uw financiële bijdrage hard nodig. Het geld dat u geeft aan Kerkbalans is een investering. Een investering in de kerk van nu én de kerk van morgen. Een investering in uzelf en in de generaties die nog komen.

Geeft u om de kerk?
Doe dan mee. Samen kunnen we van betekenis zijn en blijven voor de mensen om ons heen.
In 2018 verwachten we zo’n €390.000,- uit te geven aan traktementen en salarissen. De gebouwen kosten ons zo’n €140.850,-, de overige lasten bedragen zo’n €121.650,-. Daartegenover moeten inkomsten staan, waarvan de opbrengst van kerkbalans meer dan de helft uitmaakt. We hopen dus van harte op uw bijdrage, waarvoor we u van te voren danken!

Hoe kunt u bijdragen?
Als u wilt bijdragen zijn er een aantal mogelijkheden:
• Deelnemen aan Kerkbalans online, dat ook dit jaar weer wordt aangeboden. Klik hier voor het digitale toezeggingsformulier. Makkelijk voor u en prettig voor de vele vrijwilligers die elk jaar weer Actie kerkbalans uitvoeren!

• Periodiek deelnemen op basis van onderhandse overeenkomst. Lees hier verder onder kopje Belastingaftrek.

• Deelnemen aan de normale Actie Kerkbalans in het begin van het jaar. U ontvangt een toezeggingsformulier op de gebruikelijke wijze als u geen gebruik maakt van de beide andere mogelijkheden.

• Overmaken van uw bijdrage aan de kerk op rekeningnummer NL42 FVLB 0699641152 t.n.v. Protestantse Gemeente Voorburg onder vermelding van kerkbalans 2018.

Belastingaftrek wanneer?
Uw bijdrage aan Kerkbalans komt in aanmerking voor belastingaftrek: Als u meer dan 1% van uw verzamelinkomen en tevens meer dan € 60,- aan giften per jaar uitgeeft is het meerdere tot maximaal 10% van het verzamelinkomen aftrekbaar. Indien u schenkt op basis van een onderhandse overeenkomst is de belastingaftrek ruimer. Klik hier voor toelichting en modelovereenkomst. De benodigde ANBI gegevens vindt u hier.

Als u andere vragen of opmerkingen heeft, dan kunt u contact opnemen met het Kerkelijk Bureau Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 070 – 386 35 02 op maandag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

 

Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.