home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

29 oktober 2017: lunchconcert door de kinderkoren van de Academy of Vocal Arts

drie koren ACVA2015Op zondag 29 oktober a.s. kunt u in de Koningkerk komen luisteren naar de koren van de Academy of Vocal Arts (ACVA) uit Den Haag: het Haags Kinderkoor, Musicanti en Cantamare. Deze koren treden op in binnen- en buitenland en verzorgen koormuziek van de allerbovenste plank.

Nadat zij in januari 2015 in de Koningkerk te gast waren verzorgen zij op 29 oktober het tweede lunchconcert van het seizoen 2017-2018 onder de titel “Music Counts”, opnieuw een kwalitatief, mooi en afwisselend programma dat ook deze keer met informatie en beelden op de beamer ondersteund wordt.

Programma
Op het programma staan composities van verschillende componisten, zoals Pierluigi da Palestrina, Gabriel Fauré, Peter Jenkins. Naast voor u wat minder bekende composities zult u ook bekendere nummer horen. Zo zingen Musicanti en Cantamara met elkaar een door Marijke Van Klaveren gecomponeerd arrangement van “I am a train” (bij velen van u bekend door de uitvoering van Albert Hammond) en sluiten de drie koren het programma gezamenlijk af met een arrangement van Marijke van Klaveren van het bekende lied “Tulpen uit Amsterdam”. De koren staan onder leiding van Silvère en Daniëlle van Lieshout. Marijke van Klaveren begeleidt hen op de piano.

Praktische informatie
Het lunchconcert begint om 12 uur en duurt ongeveer 5 kwartier. Vooraf staat er voor wie wil een boterhammetje klaar. Na het concert is er een drankje en een versnapering en wordt ter dekking van de onkosten een vrijwillige inzameling gehouden. Zegt het voort: iedereen is van harte welkom!

Muzikaal novemberweekend
En als u toch reclame gaat maken voor de muziek in de Koningkerk dan gaan we graag nog even door met interessante informatie. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 november a.s. bruist het namelijk van de muziek:
 op vrijdagavond treedt de Voorburgse Oratorium Vereniging op. Uitgevoerd worden het Gloria van Vivaldi, het Magnificat van Zelenka en delen uit de Messiah van Händel. Kaarten zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 op zaterdagavond kunt u luisteren naar de piano-leerlingen van onze cantor-organist Andrew Wright. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis.

 op zondag 26 november wordt het lunchconcert verzorgd door de internationale pianiste Vivianne Cheng: www.vivi-anne.com. Het concert begint om 12.00 uur en ook hier is de toegang gratis.

 Diezelfde middag verzorgt Vivianne om 14.00 uur een openbare masterclass.

Dat alvast als tipje van de sluier voor volgende maand. Eerst gaan we nog muzikaal genieten van de koren van de ACVA. We hopen u op 29 oktober a.s. te kunnen verwelkomen.

ACVA
De Academy of Vocal Arts biedt kinderen, jongeren en volwassenen uit heel Nederland de kans hun muzikaal talent te ontdekken en te ontwikkelen. Voor meer informatie: www.acva.nl.

Copyright © 2018 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.