home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Nieuw kerkblad voor de PGV in heel Voorburg in 2020

Het decembernummer 2019 is het laatste nummer van uw vertrouwde wijkblad Samenklank en het kerkblad KerkWijzer.

De Algemene Kerkenraad heeft besloten om de bladen ‘KerkWijzer’, ’Rond de Oude Kerk’ en ’Samenklank’ op te laten gaan in één professioneel kerkblad voor de Protestantse Gemeente in heel Voorburg. Het eerste nummer verschijnt rond 31 januari 2020.

Uiteraard zullen er onder u zijn die het verdwijnen van het Kerkblad  en Samenklank betreuren. Maar we zien het nieuwe kerkblad vooral als een kans om de communicatie tussen gemeenteleden onderling, maar ook vanuit de gemeenten naar buiten, een belangrijke, positieve impuls te geven.

De redacties van de drie bladen hebben samen met onze wijkpredikanten  de afgelopen tijd gewerkt aan een gezamenlijk blad. Dat ging onder de bezielende leiding van mensen van het bedrijf ‘De zalige Zalm’.

Dit bedrijf uit Deventer begeleidt het maken van kerkbladen voor een groot aantal Rooms-Katholieke parochies en gemeenten van de PKN in heel Nederland. Tevens zorgen zij voor het drukken van het blad.

Hun systeem is dat ze op de computer een format aanleveren dat door de redacties gevuld kan worden. Het lijkt een beetje op het maken van een fotoboek op de computer, zoals dat bijvoorbeeld bij bedrijven als HEMA en Albelli kan. Het eerste proefexemplaar is gemaakt en het ziet er goed en aantrekkelijk uit.

We hopen dan ook dat u van het nieuwe kerkblad net zoveel – of misschien wel iets meer – zult genieten als de aparte bladen.

Mocht u trouwens plezier hebben in het maken van fotoboeken op de computer en belangstelling hebben voor redactioneel werk: meld u aan! De nieuwe redactie stelt nieuwe leden zeer op prijs.

 

 

Copyright © 2020 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.