home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Stil worden bij de kruiswoorden van Jezus

De veertigdagentijd is een periode van bezinning en inkeer. Bij ‘inkeer’ past ook stilte. Daarom is er in deze veertigdagentijd iedere week op dondermorgen een korte stiltemeditatie, volgens de kloostertraditie van ‘lectio divina’, goddelijke lezing. In vier stappen word je uitgenodigd je te verdiepen in een Bijbelwoord.

Stap 1 is ‘lectio’, de lezing van een woord van Jezus. Stap 2 is ‘meditatio’, je mediteert op dat woord, je herkauwt het als het ware. Stap 3 is ‘oratio’, je bidt tot God. Stap 4 is ‘contemplatio’, stil zijn voor Gods aangezicht.

Hoe moet je je dat concreet voorstellen? Vanaf kwart over 9 ben je welkom bij het kruis achterin de kerkzaal, in stilte. Er klinkt zachte muziek. Om half 10 beginnen we met het aansteken van de kaars. We zoeken een houding van stilte en ontvankelijkheid. In het hart van de bijeenkomsten klinkt steeds één van de kruiswoorden van Jezus, met daarna stilte die je vult met persoonlijke meditatie en gebed. De bijeenkomst eindigt met een zegenbede, ruimte om kort te delen wat je ontvangen hebt en een lied uit Taizé. Om 10 uur gaat ieder zijns weegs.

De bijeenkomsten worden in de Koningkerk gehouden, onder leiding van ds. Els van der Wolf. De bijeenkomsten zijn los te volgen, maar wie iedere week komt, zal merken dat de beleving intenser wordt. Je hoeft geen lid van een kerk te zijn of ervaring te hebben met mediteren. Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Data: 7 maart, 14 maart, 21 maart, 28 maart, 4 april, 11 april en 18 april in de Koningkerk

Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.