home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Spiritualiteit van Henri Nouwen

De Nederlander Henri J. M. Nouwen (1932-1996) was katholiek priester en professor aan verscheidene universiteiten in de Verenigde Staten. In 1986 gaf hij zijn wetenschappelijke loopbaan op om zich aan te sluiten bij de Canadese Arkgemeenschap in Toronto. Daar woonde hij samen met geestelijk gehandicapten en hun assistenten. De gehandicapten waren voor hem de gidsen voor het spirituele leven.
Nouwen is een zeer geliefd auteur vanwege zijn vele boeken over het spirituele leven. In Nederland brak hij door met zijn boek “Eindelijk thuis” over het schilderij van Rembrandt over de verloren zoon. Henri Nouwen spreekt met zijn boeken velen aan. Hij kan zo vanuit zijn eigen gevoel te schrijven dat het grote herkenning bij de lezer oproept. Hij gaat daarbij het noemen van zijn eigen pijn niet uit de weg, zoals de moeizame relatie met zijn vader. Tegelijkertijd wijst hij de weg naar de onvoorwaardelijke liefde van God.

Gedurende drie avonden maken we kennis met de spiritualiteit van Nouwen door met elkaar teksten te lezen en die te plaatsen tegen de achtergrond van zijn levensgeschiedenis. Zodoende zullen we zijn theologische inzichten op het spoor komen. Ook gaan we enkele videofragmenten met elkaar bekijken. Thema’s die aan de orde komen zijn: stilte en gebed, liefde, spiritualiteit en maatschappelijke betrokkenheid en roeping. We zullen ons verdiepen in de teksten van Nouwen, maar we zullen ook uitwisselen waar zijn gedachtegoed ons raakt inspireert voor ons eigen geestelijk leven.

Drie leerhuisavonden over de Spiritualiteit van Henri Nouwen
Waar en wanneer: 19 nov, 26 nov en 3 dec 2018
van 20.00 –22.00 uur in de Koningkerk
opgave in info: Ds Jan van der Wolf
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
070-2128279

Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.