home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

4 mei: Dodenherdenking met oecumenische viering en stille tocht.

Op de avond van de dodenherdenking op vrijdag 4 mei is er traditiegetrouw een oecumenische viering met aansluitend een stille tocht naar het monument in park Sijtwende. De viering vindt plaats in de Martinuskerk aan het Oosteinde.

Om 18.30 uur is daar verstillende koormuziek te beluisteren.
Om 18.45 uur start de viering.
Om 19.30 uur vertrekt de stoet, onder begeleiding, vanaf het kerkplein naar het park. Daar volgen om acht uur de twee minuten stilte, een toespraak van de burgemeester en de kranslegging, omgeven door muziek.

Dit jaar staat “verzet” centraal. In de viering komen flitsen voorbij uit de oorlogstijd, het nieuws-van-vandaag en de Bijbel. Symbolen, liederen, teksten, beelden en actualiteit maken de opzet aansprekend voor jong en oud, ongeacht hun kerkelijke betrokkenheid. Muzikale medewerking wordt verleend door het 4 mei ensemble o.l.v. Wim Keijzer en Nadia Askarova, piano.

Voor informatie kunt u terecht bij Ria Keijzer - Meeuwse [070 – 3191938, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ], coördinator namens de Raad van Kerken te Leidschendam-Voorburg.

Copyright © 2018 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.