home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Vanaf 20-02: Stiltemeditatie in de veertigdagentijd

Iedere dinsdagochtend in de veertigdagentijd  is er van half 10-10 uur (ruimte open vanaf 9.15 uur) een stiltemeditatie in de Koningkerk of de Verrezen Christus Kerk (Voorburg-west), onder leiding van ds. Els van der Wolf.

Stil worden bij de kruiswoorden van Jezus
De veertigdagentijd is een periode van bezinning en inkeer. Bij ‘inkeer’ past ook stilte. Daarom is er in deze veertigdagentijd iedere week op dinsdagmorgen een korte stiltemeditatie, volgens de klassieke kloostertraditie van ‘lectio divina’, goddelijke lezing.

In vier stappen word je uitgenodigd je te verdiepen in een Bijbelwoord.
Stap 1 is ‘lectio’, de lezing van een woord van Jezus.
Stap 2 is ‘meditatio’, je mediteert op dat woord, je herkauwt het als het ware.
Stap 3 is ‘oratio’, je bidt tot God.
Stap 4 is ‘contemplatio’, stil zijn voor Gods aangezicht.

Hoe moet je je dat concreet voorstellen? Vanaf kwart over 9 is de stilteruimte open, er klinkt zachte muziek, je bent welkom. Om half 10 beginnen we met het aansteken van de kaars. We zoeken een houding van stilte en ontvankelijkheid. In het hart van de bijeenkomsten klinkt steeds één van de kruiswoorden van Jezus, met daarna stilte die je vult met persoonlijke meditatie en gebed. De bijeenkomst eindigt met een zegenbede, ruimte om kort te delen wat je ontvangen hebt en een lied uit Taizé. Om 10 uur gaat ieder zijns weegs.

De bijeenkomsten worden afwisselend in de Verrezen Christus Kerk (Voorburg-west, Fonteijnenburglaan) en de Koningkerk gehouden, onder leiding van ds. Els van der Wolf. De bijeenkomsten zijn los te volgen, maar wie iedere week komt, zal merken dat de beleving intenser wordt. Je hoeft geen lid van een kerk te zijn of ervaring te hebben met mediteren om mee te doen. Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Data en plaatsen:
Dinsdagmorgen 20 februari in de Koningkerk
Dinsdagmorgen 27 februari in de Verrezen-Christus-kerk
Dinsdagmorgen 6 maart in de Koningkerk
Dinsdagmorgen 13 maart in de Verrezen-Christus-kerk
Dinsdagmorgen 20 maart in de Koningkerk
Dinsdagmorgen 27 maart in de Verrezen-Christus-kerk

Ds. Els van der Wolf

Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.