home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Zondag 26 mei 12.00 uur lunchconcert met Nadia en Adelia Askarova

Op zondag 26 mei kunt u in de Koningkerk luisteren naar de zussen Nadia en Adelia Askarova (piano resp. orgel). Nadia en Adelia brengen hoogtepunten uit het programma van hun eigen Voorburgse huistheater 't Hart: van klassiek tot eigentijds, van Mozart tot musical.

Getalenteerde top-musici  

Nadia Askarova (piano) is Cum Laude afgestudeerd aan de Gnessin’s Muziekacademie te Moskou en volgde daar nog een Postdoctorale studie. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaalde ze haar Master voor piano en historische klavieren. Zij is Eerste Prijs winnares van drie prestigieuze Internationale Piano Concoursen.

Adelia Askarova (orgel) heeft meerdere internationale prijzen binnengehaald. Haar Nederlands debuut vond in 2004 plaats in de Waalse Kerk te Den Haag. Op 19-jarige leeftijd mocht zij een solo-CD opnemen op het legendarisch Garrels-orgel in de Grote Kerk te Maassluis. Adelia voltooide haar studie aan het Tjaikovski Staatsconservatorium in Moskou met een scriptie over de organist Feike Asma. In 2015 werd haar boek over Feike Asma en de Nederlandse orgelbouw in Moskou gepubliceerd.

Huistheater, ’t hART

De zussen treden regelmatig op en staan ook bekend om hun muziektheaterproducties voor kinderen en volwassenen. Zo traden ze tijdens het Huygensfestival 2018 op met hun voorstelling “Met opa door Europa”. In hun eigen professionele huistheater, ’t hART, aan de Hendrik van Boeijenlaan in Voorburg, organiseren Nadia en Adelia een scala aan activiteiten. (www.facebook.com/thartvoorburg)

Praktisch

Het komende lunchconcert begint weer gewoontegetrouw om 12.00 uur en de toegang is gratis. Wie eerder komt kan een boterham mee eten; aan het eind van het concert wordt ter dekking van de onkosten een vrijwillige inzameling gehouden en natuurlijk is na het concert een glaasje en een versnapering om gezellig met elkaar en de gast-musici na te praten.

Digitaal netwerken

Als u fan bent van de lunchconcerten e/of de musici die bij ons te gast zijn dan kunt u de facebookpagina “Concerten in de Koningkerk” bezoeken/”liken”/doorsturen in uw eigen facebook-netwerk. Op die manier worden maken meer mensen kennis met de lunchconcerten (en mogelijk vaste bezoeker…). Voor wie niet op facebook zit: mond-tot-mond reclame werkt ook nog altijd!

U komt toch ook (weer)?

Mocht het deze keer niet lukken: op de laatste zondag van juni sluit het Voorburgs Vocaal Ensemble o.l.v. Marijke van Klaveren het lunchconcertenprogramma 2018-2019 af. De plannen voor volgend seizoen staan al in de steigers, maar zover is het nog niet: tot ziens op 26 mei!

Werkgroep Lunchconcerten

Rita Bakker

www.facebook.com/thartvoorburg

 Askarova

 

Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.