home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Cello-lunchconcert zondag 27 januari 2019

Op zondag 27 januari kunt u luisteren naar de Italiaanse cellist Francesco Mastromatteo en Andrew Wright. De kwaliteit en de samenwerking tussen beide musici staat garant voor een mooi programma bestaande uit o.a. muziekstukken van Johannes Brahms en enkele tango’s van Astor Piazzola.   

Francesco Mastromatteo

De cellist Francesco Mastromatteo is geboren in Italië en werkt in Italië en in de Verenigde Staten. Hij wordt omschreven als een virtuoos en gepassioneerd musicus, zowel geïnteresseerd in de uitvoeringspraktijk, de muziek uit het verleden als de hedendaagse muziek. Francesco Mastromatteo staat aan de wieg van diverse muziekformaties, o.a. het Trio Mastromatteo en was eerste cellist in het Symphony Orkest van de Universiteit van Texas. Op zijn repertoire staan o.a. de solo suites van J.S. Bach, de cello sonates van Grieg. Hij voerde de wereldpremières uit van de cello sonates van T. Schwan en T. Sleeper. Francesco Mastromatteo heeft in diverse competities eerste prijzen in de wacht gesleept. Hij behaalde een doctorale graad als uitvoerend musicus van de Butler School of Music van de Universiteit van Texas en behaalde het masterdiploma en een Artist Certificate van de Southern Methodist University. Hij geeft overal ter wereld masterclasses en lezingen o.a. als inleiding op concerten. www.francescomastromatteo.it.

U bent van harte welkom om te komen luisteren naar de cellist Francesco Mastromatteo en Andrew Wright. Het lunchconcert begint om 12.00 uur en de toegang is gratis. Voor wie eerder komt is er een boterham. Na het concert wordt ter dekking van de onkosten een collecte gehouden, waarna u met een glaasje en versnapering nog gezellig even kan blijven napraten.  

Het volgende lunchconcert vindt plaats op zondag 24 februari . Dan kunt u luisteren naar Cordelia Paw (viool), Sietse Jan Weijenberg (cello) en Andrew Wright op piano. Op zondag 30 maart kunt u luisteren (en meedoen!) aan een uitvoering van “The Cruxifixion” van John Stainer.

Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.