home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

30 september lunchconcert met
violiste Gerianne Wigboldus en pianist Ton van der Valk

Op zondag 30 september openen we het jaarprogramma van de lunchconcerten 2018-2019 met een concert van violiste Gerianne Wigboldus en pianist Ton van der Valk.  Gerianne is geen onbekende in De Open Hof: ze is de dochter van ds. Klaas Wigboldus, een van de vroegere voorgangers in de Koningkerk. Gerianne en Ton brengen bekende en minder bekende stukken. Zo spelen  ze werken van Jan van Dijk en Leon Orthel (twee Nederlandse componisten  en  leermeesters van Ton van der Valk)  en een door Ton van der Valk zelf gecomponeerd antwoord. Ton zal deze muziekstukken met een persoonlijke toelichting inleiden, zodat u als luisteraar weet waar u naar gaat luisteren en dus zeer waarschijnlijk anders naar de muziek zal gaan luisteren. Daarnaast spelen beide musici ook bekende klanken van o.a. Mozart (sonate in e-klein), Svendsen “en ander klassiek vioolrepertoire”, zoals Gerianne het omschrijft.

Gerianne Wigboldus

Gerianne Wigboldus heeft na de middelbare school eerst muziekwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en daarna de opleiding tot docerend musicus bij Bourdon Hogeschool voor Muziek. Vioolles kreeg ik daarbij van Marijn Drolsbach in Amsterdam .Ze kreeg vioolles van Marijn Drolsbach in Amsterdam.  Haar doel was  een hele goede viooldocente te worden.  Sinds 2008 volgt ze in Oxford lessen bij Kató Havas en is benoemd tot  ambassadrice van haar werkwijze, The Havas New Approach, in Nederland.  Muziek maken is voor Gerianne één grote ontdekkingsreis, waarin ze telkens weer verrast wordt door haar eigen mogelijkheden. In haar eigen vioollessen draagt ze aan haar leerlingen over wat zij zelf heeft ontdekt. Gerianne helpt en stimuleert haar leerlingen zoveel mogelijk hun eigen ontdekkingen te doen, zodat ook zij versteld kunnen staan van hun eigen mogelijkheden.

Ton van der Valk

Ton van der Valk behaalde in 1972 de diploma’s Schoolmuziek en Piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en 4 jaar later het diploma hoofdvak Theorie der Muziek aan hetzelfde opleidingsinstituut. Hij is docent muziek aan het Stanislas College in Delft geweest. In 1996 richt hij de Bourdon Hogeschool voor Muziek op, waar hij sindsdien algemeen directeur is en docent algemene theoretische vakken. De Bourdon Hogeschool voor Muziek is gespecialiseerd in het opleiden van dirigenten. Last but not least is Ton van der Valk ook componist.

Welkom

Het concert begint om 12.00 uur en de toegang is gratis. Wie eerder komt kan een boterham mee eten. Na het concert wordt een vrijwillige inzameling gehouden en praten we met een glaasje en een versnapering gezellig na met elkaar.  U bent van harte welkom!

Als u mensen kent die van muziek houden: nodig ze uit voor dit of een van de komende lunchconcerten.  De nieuwe brochure met het jaarprogramma lunchconcerten 2018-2019 is in september gereed en zal in de kerk en op de website van De Open Hof beschikbaar zijn. Het volgende lunchconcert vindt plaats op zondag 4 november. Dan is het Leidschendams Vrouwenkoor o.l.v. Cassandra Feith in De Open Hof te gast.

Werkgroep Lunchconcerten,  Rita Bakker

 GerianneWigboldusTon van der Valk

 

Copyright © 2018 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.