home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Over de kerkdiensten

De kerkdienst

Het hart van onze gemeente klopt in de zondagse kerkdiensten. De plek om God te ontmoeten, in woorden uit de Bijbel of een lied, in gebed en ook in de ontmoeting met elkaar. Soms draait de dienst om een thema, soms volgen we een leesrooster.

We zingen uit het nieuwe Liedboek van 2013, maar ook andere liederen, waarbij we begeleid worden op orgel of piano. Alle liederen en ondersteunend beeldmateriaal worden geprojecteerd op een beamerscherm.

Er is een voorbedenboek waarin je een voorbede kunt noteren. Je kunt ook tijdens de dienst een kaarsje aansteken in de gebedsmuur en eventueel een korte gebedsintentie uitspreken. Ook achter in de kerk is een tafel waar je een kaarsje kunt aansteken. In iedere kerkdienst wordt gecollecteerd, voor mensen in nood en plaatselijk kerkenwerk.

Voor en na de dienst is er koffie, thee en limonade en volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Kinderen en jongeren
Er is oppas voor kinderen tot 4 jaar. Voor basisschoolkinderen is er een eigen programma, na een gezamenlijk begin in de kerkzaal. Op de 1e en 3e zondag van de maand is er voor de tieners kelderdienst in hun eigen ruimte.

Zondagsbrief
Iedere zondag is er een A4tje met de liturgie van de kerkdienst en aanvullende informatie: de Zondagsbrief. Deze staat vanaf donderdag voorafgaand aan de dienst op deze website.

Voor doven en slechthorenden
Op de 1e en 3e zondag van de maand vieren dove gemeenteleden de kerkdienst met ons mee. De kerkdienst wordt dan vertaald door een tolk Nederlandse gebarentaal. In de kerkzaal is een ringleiding aanwezig.

Slecht ter been
De kerkzaal is goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Er is een autorijdienst voor wie niet op eigen gelegenheid naar de kerk kan komen. Inlichtingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  .

Kerkwebradio / TV
Van de kerkdiensten worden video-opnamen gemaakt. Ze zijn terug te zien via www.kerkomroep.nl. 

Ook is het mogelijk de diensten terug te beluisteren via een KerkWebRadio-kastje, aan te vragen via het kerkelijk bureau Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Kerkelijke collectes / collectebonnen

Bij het Kerkelijk Bureau zijn collectecoupons te koop. Deze coupons kunnen worden gebruikt voor de collecten in de kerkdiensten. De kaarten bestaan uit 20 bonnen van € 1,-. De coupons zijn geperforeerd, zodat de bonnen er gemakkelijk afgescheurd kunnen worden.

De coupons zijn te bestellen door het overschrijven van € 20,- (of een veelvoud daarvan) naar rekeningnummer
NL07 RABO 0365 900 516 t.n.v. Protestantse Gemeente Voorburg o.v.v. collectebonnen.

Wilt u bij uw bestelling tevens de portokosten voldoen? De portokosten bedragen postzegel 1 voor 1 t/m 4 collectekaarten en voor 5 t/m 12 collectekaarten postzegel 2.
Ook is het mogelijk de collectekaarten af te halen bij het Kerkelijk Bureau (maandag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur).

Na ontvangst van het bedrag worden de coupons u met de (kerk)post toegezonden.

Gebruik maken van deze coupons kan ook nog belastingvoordeel opleveren omdat giften aan de kerk aftrekbaar zijn. Hiervoor kan als bewijs de bankafschrijving worden gebruikt. Een reden temeer om gebruik te maken van collectebonnen. Als u dat wenst kunt u ook een kwitantie hiervoor ontvangen.

Informatie kunt u krijgen via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Copyright © 2020 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.