home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Rondom kerkdiensten

Kerkdiensten
Iedere zondag om 10.00 uur begint de kerkdienst van De Open Hof in de Koningkerk. Tijdens iedere dienst is oppas  voor de kleintjes aanwezig en wordt kindernevendienst  voor kinderen van de basisischool gegeven en voor groep 7 en 8 is er bovenbouwers. De eerste en derde zondag van de maand is er ook tienerdienst .

Liturgie
In de dienst wordt gebruik gemaakt van een beamer. Daarnaast staat er een verkorte liturgie op de Zondagsbrief. Het gebruik van een liedboek blijft dan wel nodig.

Mededelingen voor de Zondagsbrief en voor de beamergroep graag voor woensdag 17.00 uur naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  sturen.

Organisten
De Open Hof heeft één organist, die de viering begeleidt, nl. Andrew Wright en een aantal vrijwilligers.

Kerkelijke collectes / collectebonnen

Bij het Kerkelijk Bureau zijn collectecoupons te koop. Deze coupons kunnen worden gebruikt voor de collecten in de kerkdiensten. De kaarten bestaan uit 20 bonnen van € 1,-. De coupons zijn geperforeerd, zodat de bonnen er gemakkelijk afgescheurd kunnen worden.

De coupons zijn te bestellen door het overschrijven van € 20,- (of een veelvoud daarvan) naar rekeningnummerNL07 RABO 0365 900 516 t.n.v. Protestantse Gemeente Voorburg o.v.v. collectebonnen.

Wilt u bij uw bestelling tevens de portokosten voldoen? De portokosten bedragen € 0,83 voor 1 t/m 4 collectekaarten en voor 5 t/m 12 collectekaarten € 1,66.
Ook is het mogelijk de collectekaarten af te halen bij het Kerkelijk Bureau (maandag t/m donderdag van 10.00 tot 12.00 uur).

Na ontvangst van het bedrag worden de coupons u met de (kerk)post toegezonden.

Gebruik maken van deze coupons kan ook nog belastingvoordeel opleveren omdat giften aan de kerk aftrekbaar zijn. Hiervoor kan als bewijs de giro-afschrijving gebruikt worden. Een reden temeer om gebruik te maken van collectebonnen. Als u dat wenst kunt u ook een kwitantie hiervoor ontvangen.

Informatie kunt u krijgen via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorbedeboek en gebedsmuur

In de Voorhof ligt een voorbedeboek, waarin iedereen vóór de dienst een verzoek om een voorbede kan schrijven. 
Voor de dienst kan achter in de kerk een kaarsje worden aangestoken en bij het begin van de voorbeden kan voorin de kerk een gebedsintentie worden uitgesproken en een kaarsje worden aangestoken en in de gebedsmuur geplaatst.

Gedenkboek overledenen
Bij een bericht van overlijden wordt in de zondagmorgendienst de overledene herdacht. De overleijdenskaart wordt door de ouderling van dienst in het gedenkboek gelegd en naderhand wordt de naam van de overledene in het boek geschreven.

Bloemen in de kerk
Iedere zondag staat in de kerkzaal en in de zaal waar de dienst voor doven wordt gehouden, een bloemstuk. Bij speciale gelegenheden is er een liturgisch bloemstuk. De boeketten worden per toerbeurt geschikt door een team van medewerk(st)ers en gaan na afloop van de dienst als een blijk van meeleven naar mensen die ziek of eenzaam zijn of om andere redenen de belangstelling van de kerk nodig hebben. Per jaar worden twee collectes gehouden voor het ’bloemenfonds’.
Inlichtingen: Ria Frank-Lange, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Giften kunt u storten op gironummer 72 35 74 van de wijkkas Koningkerk, o.v.v. bloemenfonds.

Ringleiding
In de kerkzaal is een ringleiding voor slechthorenden aanwezig.

Kerkwebradio / TV
Voor wie aan huis gebonden is, bestaat de mogelijkheid om een aansluiting te nemen op de kerkomroep. Men kan dan thuis via een KerkWebRadio-kastje de diensten van De Open Hof beluisteren. Informatie over aanleg en kosten kunt u verkrijgen bij het Kerkelijk Bureau, Br. Ingenhoeslaan 2, tel. 3863502, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Daarnaast kunt u de diensten beluisteren en bekijken via www.kerkomroep.nl

Autorijdienst
Voor mensen, die niet meer op eigen gelegenheid naar de kerkdienst kunnen gaan, bestaat de mogelijkheid om van de autorijdienst gebruik te maken. Vrijwilligers om te rijden zijn altijd van harte welkom.
Inlichtingen: Wim Keijzer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  .

Koffiedrinken
Ruim voor de aanvang van de dienst op zondagmorgen en ook na de dienst is er gelegenheid voor onderling contact onder het genot van een kopje koffie of thee. Voor de kinderen is er limonade. Wilt u zich aansluiten bij de groep koffieschenkers, dan kunt u zich melden bij Bert van Aller, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

► De routebeschrijving  voor auto en openbaar vervoer kunt u hier vinden.

In de Oude Kerk in Voorburg  is er een zondagavonddienst om 19.00 uur.

Naast de zondagse kerkdiensten zijn er ook Bijzondere kerkdiensten.

 

Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.