home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Kindernevendienst

facebook
Kinderen gezocht voor muurschildering 2018
Gezocht: kinderen die mee willen werken aan een muurschildering

Wij, leiding van de kindergroep van de Koningkerk, zijn op zoek naar kinderen tussen de 4 en 9 jaar oud om de komende maanden mee te werken aan een meesterstuk.
Wij gaan namelijk vanaf 2 september starten met het schilderen van het laatste avondmaal van Leonardo da Vinci in de Koningkerk.

Tijdens de kerkdiensten op zondag, van 10.00 tot 11.00 uur, gaan de kinderen die met hun ouders, grootouders, vrienden of verzorgers meekomen, naar hun eigen ruimte om te luisteren naar en te praten over een bijbelverhaal. Hierna gaan we aan de slag met dit leuke nieuwe meesterstuk.

Iedereen is welkom en deelname is gratis! Wilt u meer informatie, bel dan Lynette: 06-48583204.

Hoe werkt de kindernevendienst op zondag?

Start van de kindernevensdienst
Na de groet in de dienst introduceert de dominee het thema waar het in de kindernevendienst over zal gaan.

Na het gebed zingen we met z’n allen het kinderlied en daarna steekt de dominee aan de paaskaars in de kerk de lantaarns aan en gaan de kinderen met het Licht naar hun eigen ruimte.

De kindernevendienst, hoe werkt het?

KND1De kindernevendienst is er voor de kinderen van 4 tot 9 jaar.
Bij de kindernevendienst maken we gebruik van de methode Bonnefooi. Na een korte introductie wordt het Bijbelverhaal of een navertelling van een Bijbelverhaal voorgelezen.

Naast de navertelling uit de bijbel kan de leiding ook kiezen voor een spiegelverhaal, waarbij het thema aan de van een herkenbare situatie voor kinderen wordt verteld.

De leiding maakt per zondag een keuze uit het Bijbelverhaal of het spiegelverhaal en neemt vooraf altijd contact met de predikant op om het thema en de gekozen uitwerking globaal door te spreken.

Daarna wordt een spel gedaan, getekend, geknutseld of iets anders gedaan dat te maken heeft met het thema. We hebben een kast vol met knutselmateriaal, spelletjes, playmobile thema Egypte, religieuze cd’s etc.

Godly Play
Eens in de maand is er Godly Play. Ieder verhaal staat op zichzelf en is ook geschikt voor kinderen die niet (vaak) in de kerk komen. Na het verhaal volgen verwonderingsvragen en is er tijd om met het materiaal te spelen en/of om zelf iets te maken. Aansluitend is er gelegenheid onder genot van limonade en iets lekkers dat wat gemaakt is aan elkaar te laten zien.

Wat is Godly Play
De methode is ontwikkeld door Jerôme Berrymen, een Amerikaan en bestaat al ruim 30 jaar. Hier in Nederland is de methode 3 jaar geleden geintroduceerd door Stek Jong in Den Haag. Het bijbel verhaal wordt op een spelende manier verteld en biedt ruimte aan de kinderen om zelf te ontdekken, zelf te verwonderen, over wat ze horen, zien, voelen en zelfs soms ruiken. Een leuke manier om - opnieuw - kennis te maken met deze Grote Verhalen. De verhalen zijn geschikt voor jong en oud maar onderstaande serie is bedoeld voor 4 - 12 jarigen. Komend seizoen staan de verhalen vooral in het teken van de gelijkenissen uit het Nieuwe Testament.

Moestuin
Een paar keer per jaar gaan de kinderen tijdens de kerkdienst naar de moestuin die wordt onderhouden door een paar gemeenteleden en kinderen. Daar leren de kinderen wat ‘Gods schepping’ ons allemaal biedt en hoe diverse groenten en vruchten groeien en bloeien. Meestal gaan we rond oogsttijd, zodat de kinderen daarna de oogst na afloop van de dienst mogen uitdelen. Ze vinden het altijd erg leuk en verbazen zich bijvoorbeeld hoeveel aardappelen onder de grond verstopt zitten.

Meer informatie
Contactpersoon: Joost Vinkenvleugel.
Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leiding: Diede Bal, Madelein Horst, Petra Kreeft, Anita Neuteboom, Lynette de Vries en Joost Vinkenvleugel


 

Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.