home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Activiteiten wereldwijd

Klik een van de activiteiten aan en de tekst verschijnt.   

ZWO Bangladesh
Stichting Bantu Anak Anak Werkgroep Voorburg-Halle
Amnesty International

 ZWO  (Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking)
Deze werkgroep wil ieders betrokkenheid bij zending, werelddiaconaat en ontwikkelingssamenwerking stimuleren.
Ook voegt de werkgroep daden bij woorden, door bijvoorbeeld:   

  • Projecten in Nederland en de Derde-Wereld aan kerken te presenteren met het verzoek om steun.
  • Driemaal per jaar een Samen Delen Krant uit te gegeven.
  • Mee te werken aan de zendingsbazaar, jaarlijks op de laatste zaterdag van oktober in en rond de Oude Kerk.
  • Op informatieavonden te vertellen over praktisch werk in het veld.
  • Bewustwording in de kerken te stimuleren via o.a. symposia.

Bangladesh
Een initiatief van ons gemeentelid Joke Wittekoek is de opvang voor straatkinderen in Savar en Dhaka in Bangladesh. Informatie hierover kunt u lezen op de site www.jwsupport.nl met verkoopproducten uit Ghana en Bangladesh.Stichting 

Bantu Anak Anak
De Stichting Bantu Anak Anak,  voor de oprichting waarvan 2 gemeenteleden, nl. Hans Biermans en Wim Reinking, een aantal jaar geleden het initiatief namen, zet zich geheel belangeloos in, om kinderen in Indonesië op kosten van de stichting na de lagere school een vervolgopleiding te laten volgen. Informatie kunt u lezen op de vernieuwde website www.stichting-bantu-anak-anak.voorburgnet.nl 

Amnesty International (A.I.)

A.I. bestaat uit een wereldwijd web van miljoenen mensen, die hun stem verheffen tegen onrecht. In Voorburg is ook een afdeling actief. Iedere tweede maandag van de maand wordt in de Oude Kerk een schrijfavond gehouden, aanvang 20.00 uur.
Mensen die vanuit hun huis mee willen doen, kunnen contact opnemen met Jeannette Ridder-Numan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkgroep Voorburg-Halle

De Marktkirche in Halle an der Saale is al 21 jaar partner van de Protestantse Gemeente Voorburg. Deze stad ligt op ongeveer 50 km van Leipzig in de voormalige DDR. Een werkgroep onderhoudt het contact en bereidt jaarlijks uitwisselingen tussen beide gemeenten voor. Wij nodigen ieder die deel wil nemen van harte uit voor een mooie gelegenheid om mensen uit ons buurland beter te leren kennen en zijn tevens op zoek naar gastgezinnen. Taal vormt vaak het minste probleem bij een gezellig en informatief weekend.
Info: Arjen van Aalst, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.