home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Lezen

De Biebel
Leestafel Samenklank
KerkWijzer Liturgisch drieluik

De Biebel

Wil je advies over een geschikte (kinder)bijbel?

Ben je op zoek naar een speciale versie van een bijbelverhaal?

Heb je een spiegelverhaal of een verwerkingsvorm nodig bij een bijbelverhaal?

Kun je goede tips gebruiken voor viermomenten thuis, op school of in de kerk?

Wil je meer weten over de tijd van de Bijbel?

Zou het je helpen iets te lezen over de leefwereld van kinderen of over het omgaan met hun belevenissen en vragen?

Ga je een viering voorbereiden?

Zoek je ideeën voor de invulling van jongerenontmoetingen en jeugdactiviteiten; een thema, een spel, een werkvorm, een lied...?

...maak dan gebruik van de Biebel. De Biebel is een uitleenfaciliteit van de Koningkerk bestaande uit boeken, tijdschriften, spellen, cd’s, enzovoort. Het materiaal staat in de grote boekenkasten tussen de kerkzaal en de ontmoetingsruimte van de Koningkerk, de Voorhof.

De inhoud van de Biebel is in de volgende rubrieken onderverdeeld:

A Kinderbijbels 0 - 4 jaar L Bijbelse dagboeken  OmteLe1
B Kinderbijbels 4 - 7 jaar M Bijzondere bijbeluitgaven en spellen
C Kinderbijbels 7 - 10 jaar N Spiegelverhalen
D Kinder- en jeugdbijbels 10 - 15 jaar O Gebeden en meditatieve teksten
E Bijbels met kanttekeningen P Liedbundels en boeken over liturgie
F Bijbelverhalen in samenhang Q Achtergronden en historie rond de Bijbel(tijd)
G Boeken met een (uitgewerkt) bijbelverhaal R Advent en Kerst
H Speel-, kijk-, ontdek-, kleur- en werkboeken S Veertigdagentijd, Pasen en Pinksteren
J De bijbel in stripvorm of prenten T Geloofsopvoeding, levensloop en ondersteuning jeugd(werk)
K Flanelplaten (zie het groene overzicht
aan de binnenkant van de kastdeur)
U Tijdschriften (archief + Grip, Toer en Jop Coach)
    V Video's en DVD's


Elk boek heeft een nummer, beginnend met de letter van de rubriek, gevolgd door een cijfer. Dus: A1, A2, A3, A4, etc... zijn de nummers van de eerste boeken uit de rubriek kinderbijbels voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

In de Biebel zijn ook flanelplaten te vinden. Aan de linkerdeur van de Biebelkast hangt een lijst met thema’s en verhalen, waarvan flanelplaten aanwezig zijn. De mappen zijn te leen, evals een fraai bord.

Hoe werkt De Biebel?
Al het materiaal uit de Biebel dat voorzien is van een sticker met nummer is te leen. Je hoeft geen lid of abonnee te zijn.
Wilt je iets uit de Biebel lenen, schrijf dan je naam, adres en telefoonnummer in de uitleenmap. Deze ligt duidelijk zichtbaar in een van de kasten. Noteer ook de titel en het nummer van het boek. Als je het geleende materiaal terugbrengt (het liefst binnen twee maanden), schrijf dan de datum waarop je het materiaal terubrengt in het uitleenschrift.

De Biebel is elke zondag open, rondom de kerkdiensten, en tijdens open-huis activiteiten. Meestal is er dan iemand aanwezig die persoonlijk kan adviseren of helpen. Buiten kerkdiensten, als de kerk open is, kun je via zelfbediening materiaal lenen uit de Biebel. Ook dan is gebruik van het uitleenschrift geboden.

De Biebel valt onder verantwoordelijkheid van de werkgroep Vorming en Toerusting.

Coördinator van de Biebel is Roelie Dröge-Bouwers. Voor vragen of advies over de Biebel, kunt je contact met haar opnemen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

OmteLe2Leestafel
Op de leestafel in de Voorhof van de Koningkerk treft u standaard aan: KerkWijzer, Samenklank en diverse - gratis - informatiebladen over organisaties en Voorburgse voorzieningen die inhoudelijk te verbinden zijn met de kerk.

SamenklankSamenklank2
Samenklank is het wijkblad van de wijkgemeente De Open Hof. Het verschijnt 10 maal per jaar en wordt gerealiseerd op basis van een bijdrage van minimaal € 10,-.(per post € 18,50).
IBAN: NL48INGB0003682537.
Inlichtingen:  Jan Hendriks: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Abonnementen: Han Bronsveld: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Liturgisch drieluik 
Eveneens kunt u een mooi boekje kopen voor € 2,- over het liturgisch drieluik van de Voorburgse kunstenaar Frits Frietman dat in de Koningkerk hangt. Het is een uniek kunstwerk en in het boekje wordt het prachtig beschreven door Frits Frietman, met daarnaast de mooie foto’s, gemaakt door Jan van Meerten.

KerkWijzer
KerkWijzer is het kerkblad van de Protestantse Gemeente Voorburg, dat vierwekelijks verschijnt. Het wordt verspreid onder alle gemeenteleden (leesgeld: € 19,50, te voldoen op giro 69.97.41.858 t.n.v. Administratie Voorburgs Kerkblad).
Inlichtingen: Kerkelijk Bureau, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.