home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Gemeentebreed

Voor data van de activiteiten: zie activiteitenkalender

Cantorij  
Fietstocht Gelegenheidskoor
Gemeenteavonden Kerstherberg
Interessekringen Vrouwencontactgroep "Noord"

Cantorij
De cantorij repeteert onder leiding van Andrew Wright  voorafgaand aan een viering waarin de cantorij zingt. De repetities worden gehouden in de kerk, van 19.30 tot 21.00 uur.
Inlichtingen: mw. Marijke van Veenendaal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fietstocht
Ieder jaar wordt eind mei, begin juni op zondag na de kerkdienst een fietstocht langs een mooie route gehouden. De start is om 13.00 uur bij de Koningkerk. Halverwege de tocht wordt er op een mooi plekje een pauze ingelast waar de organisatie iedereen voorziet van limonade en koek.
Inlichtingen: dhr. Bert van Aller, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelegenheidskoor
Enkele malen per jaar wordt er een gelegenheidskoor samengesteld voor bijzondere gebeurtenissen, zoals de kerstnachtdienst en de pinksterviering. In twee repetities worden bijdragen aan een dienst geoefend.
Inlichtingen: Wim Keijzer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeenteavonden
Elk seizoen worden er enkele gemeenteavonden georganiseerd. Thema en datum worden van tevoren aangekondigd in KerkWijzer, Samenklank en de activiteitenagenda .

Interessekringen:

BoekenLeesclub 1
Het gaat om ‘gewone’ boeken, dus niet speciaal theologisch of zo.
Inlichtingen: Anneke Smallenbroek (tel. 3876703).

Spelkring

Op de eerste woensdag van de maand van 10.30 uur tot 12.30 uur komt er een groepje bij elkaar om spelletjes te doen. Meestal zijn wij met vijf tot zes personen. Gestart in de Fonteinkerk, zijn wij na een jaar verhuisd naar mijn woonkamer. Welke spelletjes doen wij? Waar we zin in hebben, bijvoorbeeld Scrabble, Rummikub, Genius (een kleurenspel) en Skip-Bo (een handigheidsspel met kaarten). 
U bent welkom bij Leni Wapenaar: Watertorenlaan 74, 2275 AX Voorburg, tel. 070-3691550.

Rondom Kerst 
De weken rond Kerst houdt de Koningkerk open huis. In die tijd bent u van harte welkom bij:
‒ Het Kerstconcert m.m.v. diverse koren die prachtige kerstliederen ten gehore brengen. En natuurlijk is er ook samenzang.
‒ Repetities van het gelegenheidskoor voor de viering op kerstavond (zie boven).
‒ Kerstavonddienst 24 december om 21.00 uur
‒ Kerstochtenddienst 25 december om 10.00 uur
‒ Op Tweede Kerstdag is er 's middags een gezellige High Tea in de Koningszaal.

Zie voor meer informatie de activiteitenagenda.

Vrouwencontactgroep 'Noord'

Gemeen1

PROTESTANTSE VROUWEN ORGANISATIE 
De Protestantse Vrouwen Organisatie (PVO) bestaat 1 jaar en  is voortgekomen uit de Gereformeerde Vrouwen Bond (GVB). Op het 70-jarig jubileum van deze bond is de naam veranderd in de Protestantse Vrouwen Organisatie. Hiermee volgt zij de kerken in het samengaan en stelt zij zich open voor alle vrouwen die zich verbonden weten met de protestantse kerken. Deze landelijke vrouwenorganisatie heeft circa 1000 leden en kent ook in Voorburg een afdeling onder de naam: Vrouwencontactgroep Noord.

Deze actieve vrouwengroep, die inmiddels 60 jaar bestaat, heeft ongeveer 20 leden. Zij komen elke drie weken bij elkaar op de woensdagavond in één van de zalen van de Koningkerk. Tijdens elke bijeenkomst wordt een onderwerp besproken dat door één van de leden is voorbereid.
Vaak wordt gebruik gemaakt van artikelen verschenen in het blad “In Gesprek”. Een uitgave van de landelijke PVO. Ieder lid krijgt dit blad automatisch thuis gezonden. Na de pauze is er een bijdrage in de vorm van een gedicht, spel, quiz of iets dergelijks. Enkele keren per jaar gaan wij naar een culturele manifestatie en/of hebben wij een gezellig samenzijn rondom een feestelijk gedekte tafel.

Onze activiteiten worden aangekondigd in de KerkWijzer, Samenklank en op het Webportal van de Protestantse Gemeente Voorburg.

Inlichtingen: mw. Anja Meeuse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2017 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Kerkomroep De Open Hof

Voorburg, Koningkerk
Bruijnings Ingenhoeslaan 4
2273 KR Voorburg
15-10-2017 09:55 Luister
08-10-2017 09:56 Luister
01-10-2017 09:56 Luister
24-09-2017 12:00 Luister
24-09-2017 09:58 Luister
17-09-2017 10:30 Luister
10-09-2017 09:57 Luister