home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Activiteitenagenda

Januari 2019 Tijd Activiteit
12 19.30 Taizé avondgebed. De kerkzaal wordt naar het voorbeeld van de kerk in Taizé ingericht.
13  18.00 20 Plus gespreksgroep. In ongedwongen sfeer praten over het geloof. We komen om de beurt bij de deelnemers thuis bij elkaar en beginnen met een maaltijd. Opgeven en informatie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
15 20.00 Leeskring Halík
De kring over het boek “Geduld met God” van Tomás Halík komt bijeen olv Ds Jan van der Wolf op 15 januari en 12 februari.
16 10.15 Ochtendbijbelkring. Samen met ds. Els van der Wolf-Kox verdiepen we ons in de profeet Elia. Om 10.00 uur is er koffie
16 19.30   Film in de Koningkerk. I’ll push you. Over twee vrienden op pelgrimstocht naar Compostella
23 10.30 Oecumenische viering in De Mantel. Eenheid der kerken. Voorgangers: ds. W.F. Schormans en pastor P. Sas.
23 20.00-21.30 Geloven en je kleinkind, onderschat je rol niet
Gespreksavond voor opa’s en oma’s o.l.v. van ds. Els van der Wolf. Grootouders zijn voor kinderen vanzelfsprekende voorbeelden als het gaat om geloof. Het mag daar anders gaan dan thuis, want het zijn opa en oma. Grootouders hebben een gunfactor bij kinderen.
Je moet als opa of oma je rol dus niet onderschatten als het gaat om communicatie van het geloof. Daarom deze gespreksavond voor grootouders. We verkennen met elkaar welke mogelijkheden je hebt om je kleinkind iets van geloven te laten proeven. We wisselen ervaringen uit, ook lastige kanten komen daarbij aan de orde. De rol van je eigen kind (de ouder) komt aan bod. En we vragen ons af hoe we als kerk grootouders en kleinkinderen kunnen helpen hierin. Het is fijn als je van tevoren aanmeldt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ), maar je mag ook spontaan komen. En neem gerust een andere opa of oma mee.
27 12.00 Lunchconcert. Francesco Mastromatteo (cello) en Andrew Wright (pianio)
31  09.30-10.30 Christelijke meditatie. Een uur van stilte en gebed rond een Bijbeltekst, een korte tekst of een icoon. O.l.v. ds. Els van der Wolf-Kox.
De bijeenkomsten zijn los te volgen, maar wie geregeld meedoet, zal merken dat de beleving intenser wordt. Je hoeft geen lid van een kerk te zijn of ervaring te hebben om mee te doen. Welkom!
(Let op, voor één keer aan het eind van de maand in plaats van aan het begin).
Volgende data: 7 mrt, 4 apr, 2 mei en 6 juni.
Februari  Tijd  Activiteit
     
12 20.00 Leeskring Halík
De kring over het boek “Geduld met God” van Tomás Halík komt bijeen olv Ds Jan van der Wolf (deel 2)
20 20.00 Gemeenteavond over de liturgie.
Uitgangspunt voor deze avond is de PKN-brochure ‘Tot Gods eer.’ Deze brochure is geschreven door hoogleraar praktische theologie Marcel Barnard met het oog op het gesprek in de gemeente over de liturgie.
     
     
     
     
     
Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.