home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
Protestantse Gemeente Voorburg

Activiteitenagenda

Maart Tijd Activiteit
13 10.15 uur Ochtendbijbelkring. Samen met ds. Els van der Wolf-Kox verdiepen we ons in de profeet Elia. Om 10.00 uur staat de koffie klaar.
13 18.00 uur Soepmaaltijd met bezinning. Verrezen Christus-kerk
13 9.30 uur Stil worden bij de kruiswoorden van Jezus
In de veertigdagentijd is er iedere dondermorgen in de kerk een korte stiltemeditatie, o.l.v. ds. Els van der Wolf. Vanaf kwart over 9 ben je welkom bij het kruis achterin de kerkzaal, in stilte. De meditatie zelf is van 9.30-10.00 uur. De bijeenkomsten zijn los te volgen, maar wie iedere week komt, zal merken dat de beleving intenser wordt. Je hoeft geen lid van een kerk te zijn of ervaring te hebben met mediteren. Data: 21 maart, 28 maart, 4 april, 11 april, 18 april.
14 20.00-22.00 uur Leerhuisavond Spiritualiteit Henri Nouwen (herhaling) 3 
Henri Nouwen heeft met zijn boeken miljoenen mensen over de hele wereld aangesproken. Hij schrijft zo persoonlijk en kwetsbaar over het geestelijke leven dat velen zich erin herkenden en erdoor bemoedigd werden. Tijdens drie avonden verdiepen we ons aan de hand videofragmenten en teksten in zijn spiritualiteit. Niet alleen omdat het boeiend is, maar omdat het ons helpt in onze persoonlijke spiritualiteit. Thema’s die aan de orde komen zijn: liefde, identiteit en de combinatie van (politieke) actie en gebed. 
Info en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
17 19.00 uur 20plus groep o.l.v. ds. Jan van der Wolf. We denken na over onze Godsbeelden. Het woord “God” roept uiteenlopende gedachten en beelden op. Is God een persoon of meer een kracht? En in hoeverre kunnen wij God kennen?
19 18.00 uur  Soepmaaltijd met bezinning. Koningkerk
20   10.00 uur 20 maart Oecumenisch vrouwenwerk. Vrouw en geloof ochtend met als thema ‘Beelden van God’. Inleidster: Jaqueline Bakker. Kruisheuvelkerk: Roeringlaan 6 Leidschendam
20  19.30 uur Film in de Koningkerk: Agent of Grace.
Wat doe je als het recht in je land op de meest grove manier wordt geschonden? Met deze vraag worstelt de Duitse theoloog en pastor Dietrich Bonhoeffer. Hij kiest er bewust voor om Gods wetten te gehoorzamen boven die van het Naziregime en raakt daardoor actief betrokken bij het verzet tegen Hitler. In deze aangrijpende film volgen we Bonhoeffer in zijn laatste jaren, zijn aandeel in het verzet en zijn morele dilemma’s: wil hij meedoen met alle acties die het verzet kiest?
Zijn overtuiging kost hem uiteindelijk het leven. Minder dan een maand voor het einde van de oorlog wordt hij opgehangen door de nazi's.

Na de film is er een nagesprek.

21 9.30 uur Stil worden bij de kruiswoorden van Jezus
In de veertigdagentijd is er iedere dondermorgen in de kerk een korte stiltemeditatie, o.l.v. ds. Els van der Wolf. Vanaf kwart over 9 ben je welkom bij het kruis achterin de kerkzaal, in stilte. De meditatie zelf is van 9.30-10.00 uur. De bijeenkomsten zijn los te volgen, maar wie iedere week komt, zal merken dat de beleving intenser wordt. Je hoeft geen lid van een kerk te zijn of ervaring te hebben met mediteren. Data: 28 maart, 4 april, 11 april, 18 april.
21 20.00 uur Interkerkelijke gebedsbijeenkomst Leidschendam-Voorburg. Franse Kerk, Franse Kerkstraat 24, Voorburg
24 14.00 uur High Tea. Een optreden van de Indonesische dansgroep Buna. Rosi. De thee staat klaar om 14.00 uur. 
27 18.00 uur Soepmaaltijd met bezinning. Verrezen Christus-kerk.
28 9.30 uur Stil worden bij de kruiswoorden van Jezus
In de veertigdagentijd is er iedere dondermorgen in de kerk een korte stiltemeditatie, o.l.v. ds. Els van der Wolf. Vanaf kwart over 9 ben je welkom bij het kruis achterin de kerkzaal, in stilte. De meditatie zelf is van 9.30-10.00 uur. De bijeenkomsten zijn los te volgen, maar wie iedere week komt, zal merken dat de beleving intenser wordt. Je hoeft geen lid van een kerk te zijn of ervaring te hebben met mediteren. Volgende data 4 april, 11 april, 18 april.
30 20.00 uur Concert. ‘The Crucifixion’ van John Stainer uitgevoerd door een projectkoor. Muzikale leiding: Jeroen Bosman (dirigent) en Andrew Wright (piano)
April  Tijd    Activiteit 
3 10.30 uur Spelletjesochtend bij Leni Wapenaar, Watertorenlaan 74 Voorburg. (tel. 070-369 15 50). Kom gerust.
 4 9.30 uur  Stil worden bij de kruiswoorden van Jezus
In de veertigdagentijd is er iedere dondermorgen in de kerk een korte stiltemeditatie, o.l.v. ds. Els van der Wolf. Vanaf kwart over 9 ben je welkom bij het kruis achterin de kerkzaal, in stilte. De meditatie zelf is van 9.30-10.00 uur. De bijeenkomsten zijn los te volgen, maar wie iedere week komt, zal merken dat de beleving intenser wordt. Je hoeft geen lid van een kerk te zijn of ervaring te hebben met mediteren. Volgende data 11 april, 18 april.
5 20.00 uur Musical Maria. Musical in huidige tijd, waarin uiteindelijk eenieder kan genieten van de gevoelens die worden uitgesproken over de ‘kracht van liefde’. Plaats: Kruisheuvelkerk Leidschendam.
Andere data: zaterdag 6 april 20.00 uur, zondag 7 april om 14.30 uur. 20.00 uur
9   Paasmiddag ouderenpastoraat
10 10.15 uur Ochtendbijbelkring. Samen met ds. Els van der Wolf-Kox verdiepen we ons in de profeet Elia. Om 10.00 uur staat de koffie klaar. 
11 9.30 uur Stil worden bij de kruiswoorden van Jezus
In de veertigdagentijd is er iedere dondermorgen in de kerk een korte stiltemeditatie, o.l.v. ds. Els van der Wolf. Vanaf kwart over 9 ben je welkom bij het kruis achterin de kerkzaal, in stilte. De meditatie zelf is van 9.30-10.00 uur. De bijeenkomsten zijn los te volgen, maar wie iedere week komt, zal merken dat de beleving intenser wordt. Je hoeft geen lid van een kerk te zijn of ervaring te hebben met mediteren. Laatste datum 18 april.
13 19.30 uur Taizé avondgebed. De kerkzaal wordt naar het voorbeeld van de kerk in Taizé ingericht. 
17 10.00 uur Oecumenisch vrouwenwerk. Vrouw en geloof ochtend met als thema ‘Beelden van God’. Inleidster: Marianne Pompert. Maartenszaal naast de Martinuskerk te Voorburg.
18 9.30 uur Stil worden bij de kruiswoorden van Jezus
In de veertigdagentijd is er iedere dondermorgen in de kerk een korte stiltemeditatie, o.l.v. ds. Els van der Wolf. Vanaf kwart over 9 ben je welkom bij het kruis achterin de kerkzaal, in stilte. De meditatie zelf is van 9.30-10.00 uur. De bijeenkomsten zijn los te volgen, maar wie iedere week komt, zal merken dat de beleving intenser wordt. Je hoeft geen lid van een kerk te zijn of ervaring te hebben met mediteren.
28 14.30 uur Koningsconcert. Een koninklijk concert door Bouw- & Infra Harmonie onder leiding van Dick Teunissen in samenwerking met Adrew Wright.
29 20.00 uur Levenskunst. Gespreksavond waarbij Leo Feijen vertelt welke lessen over levenskunst in de kloostertraditie verborgen liggen.
Copyright © 2019 De Open Hof . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.